Science and Technology

Please follow and like us:

Science and Technology -Important Points

1-Electrons are smaller than atoms.

2-Lasers work by focusing sound waves. Is this statement true or false ?
Ans- False.

3-All radioactivity is man-made. Is this statement true or false ?
Ans-False

4-The continents on which we live have been moving their location for millions of years and will continue to move in the future. Is this statement true or false ?

Ans- True.

5-Which types of solar radiation does sunscreen protect the skin from ?

Ans- Ultraviolet

6-Which gas makes up most of the Earth’s atmosphere ?

Ans- Nitrogen.

7-Which is a major concern about the overuse of antibiotics ?

Ans-It can lead to antibiotic-resistant bacteria.

8-Sugar dissolving is an example of a chemical reaction.

9-What gas do most scientists believe causes temperatures in the atmosphere to rise ?

Ans- Carbon dioxide.

10-Which natural resource is extracted in a process known as “fracking” ?

Ans- Natural gas

Facebook Comments
(Visited 17 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: