History,

Please follow and like us:

1. When did the Slave Dynasty founded ?

Answer: AD 1206

2. Who is the founder of Slave Dynasty ?

Answer: Qutub-ud-din Aibak

3.  Who completed the construction of Qutab Minar ?

Answer: Iltumish

4. Who started the construction of Qutab Minar ?

Answer: Qutub-ud-din Aibak

5. Who is known as Lakh Baksh ?

Answer: Qutub-ud-din Aibak

6.  Who is considered as founder of second Ilbari Dynasty ?

Answer: Balban

7.Who is known as ‘Shadow of God’ ?

Answer: Balban

8.  Who is the last Slave ruler ?

Answer: Kayumars

9.Who is the first and only Muslim woman ruled Delhi ?

Answer: Razia Sultana (Daughter of Iltumish)

10. Which is the first Muslim Dynasty in India ?

Answer: Slave Dynasty

11.Which Dynasty is also called as ‘Ilbari Dynasty’ , ‘Yamini Dynasty’ or ‘Mamluk Dynasty’ ?

Answer: Slave Dynasty

Facebook Comments Box
(Visited 24 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: