GK/General Awareness/G-Studies- One Liners

Please follow and like us:

 

General Awareness- One Liners


 

1-Which childhood disease has the same virus as shingles?
Ans- Chicken Pox


 

2-What does the term metamorphosis mean?
Ans-Change of shape


 

3- Which country is the world’s largest exporter of grain?
Ans-USA


 

4-Where is the pituitary gland?
Ans-Base of the brain

pituitary gland
pituitary gland

 

5-What does N.S.P.C.C stand for?
Ans-National Society for the Prevention of Cruelty to Children


 

6-Gingivitus is an inflammation of which part of the body?
Ans-Gums/Mouth


 

7-What is the larva of a frog called?
Ans-Tadpole

Tadpole
Tadpole

 

8-What is the transparent covering of the eyeball in front of the iris called?
Ans-Cornea

Cornea
Cornea

 

9-What is phonetics the study of?
Ans-Language sounds


 

10-What is the fat of a whale called?
Ans-Blubber


 

11-What is the official language of Haiti?
Ans-French


 

12-The first modern Olympics were held in which city?
Ans-Athens


 

13-What is a firebrat?
Ans-An insect


 

14-The Central Arid Zone Research Institute was established by the Government of India in 1952 in Jodhpur, a city in the state of Rajasthan.
It was previously known as Desert Afforestation Research Station until it was renamed in 1959.


 

15-The indigenously built third generation anti-tank missile has been named as Nag.


 

16-The National Cadet Corps is the Indian military cadet corps with its Headquarters at New Delhi, Delhi, India.
National Cadet Corps is a Tri-Services Organization, comprising the Army, Navy and Air Force.

National Cadet Corps
National Cadet Corps

 

Facebook Comments Box
(Visited 54 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: